Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бельгія скерує кошти на відновлення Київщини та Чернігівщини

  • 30.08.2024, 17:15
  • 242

Бельгія виділить 150 мільйонів євро для відновлення Київщини та Чернігівщини

Фото пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України
Фото пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Виконувач обовʼязків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков і директор Бельгійського агентства з розвитку Enabel в Україні Дірк Депре уклали меморандум про співпрацю. Бельгія взяла патронат над Києвом, Черніговом та відповідними областями — на відновлення регіонів, зокрема — на відбудову соціальної та енергетичної інфраструктури країна виділить 150 мільйонів євро.

Про це повідомляє пресслужба профільного міністерства.

У документах вказано, що країни спільно будуватимуть і реконструюватимуть заклади освіти, охорони здоровʼя та енергетичну інфраструктуру. Також йдеться про будівництво укриттів і резервні системи енергопостачання й опалення.

Під час підписання меморандумів був новопризначений посол Бельгії в Україні Люк Якобс. За його словами, зараз він спостерігає розширення співпраці між Україною та Бельгією.

У травні цього року президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо підписали безпекову угодуУкраїна та Бельгія підписали безпекову угоду. Вона діятиме протягом наступних 10 років. Люк Якобс сказав, що ця угода є вказівником та основою для посилення співпраці країн на наступні роки.

У травні 2022 року президент Зеленський запропонував країнам-партнерам брати патронат над різними областями України, які постраждали від російської агресії. Він закликав не лише фінансувати цей процес, але й ділитися досвідом фахівців. На таку ініціативу зголосилися багато країн. Наприклад, Данія виділила для відбудови Миколаєва понад 21 мільйон євро — це був один із багатьох пакетів допомоги для регіону.

Схожі новини