Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ситуація на кордоні із білоруссю контрольована, — ДПСУ

  • 26.08.2024, 17:30
  • 192

Станом на 26 серпня українські прикордонники не фіксують перекидання військових сил та техніки біля білоруського кордону. Ситуація досі є контрольованою

Фото ілюстративне пресслужби Офісу президента України
Фото ілюстративне пресслужби Офісу президента України

Про це речник ДПСУ України Андрій Демченко повідомив в етері телемарафону.

«Загалом по кордону ситуація незмінна. Сили оборони України різних частин, а це й прикордонники, й Збройні сили, Національна гвардія повністю контролюють лінію кордону. Якихось нестандартних ситуацій безпосередньо по нашому держрубежу не було», — зазначив він.

За його словами, безпосередньо біля українського кордону прикордонники не фіксують переміщення техніки та особового складу.

Загалом цей напрямок, як і раніше, досі є загрозливим.

Речник ДПСУ пояснив, що за тим, що відбувається на території білорусі, стежать підрозділи розвідки, щоб «розуміти, наскільки ситуація може змінюватись, аби ми були готові на тому чи іншому напрямку, якщо якісь дії розпочнуться з території білорусі».

Демченко також додав, що рф наразі не має достатнього угруповання військ на території білорусі для вторгнення в Україну з цього напрямку.

Раніше в МЗС України опублікували заяву і закликом до Збройних сил білорусі відвести війська від кордону з Україною на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у білорусі систем вогню.

Як відомо, після початку операції ЗСУ у курській області росії білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових у гомельську область, яка межує з Україною.

Схожі новини