Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна лідирує у використанні військових безпілотників та технологій радіоелектронної боротьби, — джерело

  • 22.08.2024, 11:45
  • 338

Україна випередила рф у використанні РЕБів та безпілотників

Фото ілюстративне із сайту Forbes
Фото ілюстративне із сайту Forbes

ЗСУ використовують більше ударних дронів, ніж окупаційні війська. російські безпілотники мають менший вплив на полі бою, оскільки Україна взяла на озброєння нові технології та тактику. Тож світовим лідером у цих галузях стала Україна.

Згідно із матеріалом, російська та українська промислові бази змагаються за інновації, розробку і впровадження кращих технологій, які можуть надати їхнім військам перевагу на полі бою.

«Зокрема, йдеться про безпілотники і системи радіоелектронної боротьби, оскільки обидві технологічні галузі швидко розвивалися протягом війни. Україна змогла випередити рф у процесах розвитку, що дозволило їй швидше розгорнути більш досконалі системи, досягнувши переваги в цих технічних сферах», — повідомляє видання.

Аналітики вказують, що нещодавні успіхи ЗСУ у курській області посилюють переваги України у зазначених технічних галузях.

«Коли українські війська просуваються в певний район, вони використовують системи радіоелектронної боротьби для виведення з ладу російських безпілотників. Потім вони розгортають рої своїх власних безпілотників для пошуку цілей і завдання ударів по російських позиціях. За цими ударами стежать наземні війська, які перекидаються для забезпечення безпеки в цьому районі. Цей процес повторюється систематично, що дозволяє українцям здобувати стабільні перемоги. Відтак російські війська, схоже, не мають відповіді на цю тактику», — пише джерело.

Як відомо, через ефективну роботу українських РЕБ, які перешкоджають зв’язку та дронам ворога, росіяни змушені переходити на дротовий зв’язок.

Схожі новини