Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коли санаторних путівок на всіх не вистачало

У Трускавці свій вісімдесят п’ятий День народження, як інформує пресслужба міськради, відзначив багатолітній керівник Трускавецької територіальної ради з управління курортами профспілок, Заслужений лікар України, почесний громадянин міста Трускавця Георгій Стародуб

Георгій Стародуб. Фото пресслужби Трускавецької міськради.
Георгій Стародуб. Фото пресслужби Трускавецької міськради.

Ювіляр належить до числа тих керівних осіб у місті-курорті, які опікувалися оздоровницею тоді, коли вона потужно розвивалася, а до Трускавця «на води» нескінченним «потоком» приїжджали відпочивальники. Здавалося, ніколи не настане той день, коли путівок на санаторне лікування вистачить на всіх, хто цього потребує. Було таке.

… Георгій Стародуб чи не останній «могікан» з-поміж тих менеджерів старої школи, які створили лікувальну курортну базу, яка дотепер служить та допомагає оздоровити людей, що потерпають від різновидів сечокам’яної хвороби та деяких захворювань шлунково-кишкового тракту. До Трускавця потрапив у далекому 1967 році, відразу ж після закінчення Кримського державного медичного університету. Свій шлях у лікувально-курортній справі розпочав з посади лікаря-ординатора у санаторії «Берізка». Через шість років тямущого лікаря, який встиг довести, що й управлінськими задатками володіє, призначили головним лікарем санаторію «Берізка». У 1975 році отримав нову керівну посаду. Став головним лікарем новозбудованого санаторію «Алмаз». Упродовж року, скільки керував санаторієм, вирішальним чином долучився до того, щоб нова оздоровниця, яка за проєктом була розрахована на одночасний прийом однієї тисячі відпочивальників, запрацювала на повну потужність. У 1976 році був призначений заступником голови Трускавецької територіальної ради з медицини. Із 1981 по 1991 рр. — беззмінний голова Трускавецької територіальної ради, у підпорядкуванні якої перебували всі санаторії з господарськими підрозділами та всією курортною інфраструктурою бальнеологічної оздоровниці. Лише відомчі санаторії до даного переліку не входили, стояли осібно. Час, коли Георгій Стародуб очолював територіальну раду, можна вважати найбільш продуктивним та успішним для санаторного розвитку міста «Нафтусі». Саме тоді було введено в експлуатацію розташовані у нагірній частині Трускавця санаторії «Алмаз», «Рубін» та «Янтар». Свою трудову біографію сьогоднішній ювіляр завершив на посаді завідувача урологічного відділення ЗАТ СГК «Дніпро — Бескид». За значні заслуги перед містом-курортом Георгію Стародубу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Трускавця».

З нагоди ювілею Георгій Стародуб отримав вітання від Трускавецької міськради, своїх добрих колег та знайомих, багатьох інших людей, з якими звела його доля. Миру, добра, здоров’я бажають ювіляру і високозамківці. З роси та з води!

Схожі новини