Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині запрацював Telegram-бот для повідомлень про корупцію: як ним скористатися

  • 14.08.2024, 11:45
  • 198

У Львівські області створили бот, у якому можна анонімно повідомити про випадки корупції

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

На Львівщині запрацював новий чат-бот у Telegram, через який мешканці можуть повідомляти про корупційні правопорушення. Його створили з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Відтак через телеграм-бот «Доброчесна Львівщина» кожен, хто має інформацію про корупцію, може поділитися нею анонімно або авторизувавшись через додаток «Дія». Якщо ж людина не хоче залишатися анонімною, закон гарантує її захист, й інформація буде доступна лише тим, хто здійснює розслідування.

Звернення розглядатимуть відповідні правоохоронні органи.

У боті можна повідомити про випадки корупції, які скоїли працівники обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, а також підприємств та установ з яким співпрацює ЛОВА.

Інформацію розглядатиме відділ запобігання корупції Львівської ОВА або ж її передадуть на відповідний портал — наприклад НАЗК, або іншим правоохоронним органам. Представники нацполіції прокуратури та НАБУ зазначили, що чат-бот значно поліпшить діяльність правоохоронних органів. Вони закликали людей надсилати повідомлення про корупційні правопорушення, щодо яких обов`язково здійснять розслідування.

Схожі новини