Передплата 2024 «Добрий господар»

Іран передасть росії сотні балістичних ракет, — ЗМІ

  • 10.08.2024, 09:30
  • 155

Зараз в Ірані десятки російських військових навчаються використовувати тактичні балістичні ракети із супутниковим наведенням Fath-360. Найближчим часом Росія отримає їх сотні.

Фото ілюстративне із сайту Reuters
Фото ілюстративне із сайту Reuters

російське Міноборони підписало в грудні минулого року у Тегерані контракт на постачання ракет Fath-360 та Ababil. Відомо, що ракети Fath-360 мають максимальну дальність 120 кілометрів і боєголовку вагою 150 кілограмів.

Джерела у розвідці не опублікували точних часових меж очікуваної доставки ракет Fath-360 до рф, але зазначили, що це буде скоро. Про стан контракту на ракети Ababil джерела нічого не повідомили.

У США заявляли, що Штати, їхні союзники по НАТО і партнери з «Великої сімки» готові до «швидкої і суворої відповіді», якщо Іран таки передасть росії ці ракети.

Іранський посадовець, який побажав бути анонімним, розповів агентству, що Іран продав рф ракети та безпілотники, але не Fath-360. Однак у Тегерані немає законодавчої заборони на продаж такої зброї.

«Іран і росія беруть участь у взаємних закупівлях військового обладнання. Те, як кожна країна використовуватиме це обладнання, є винятково їхнім рішенням», — наголосив чиновник і додав, що Іран не продавав зброю рф для використання у війні в Україні.

Схожі новини