Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні затримали агента росії, який стежив за складами ЗСУ

  • 02.08.2024, 18:30
  • 363

СБУ затримала агента фсб, який «полював» на склади з боєприпасами та озброєнням ЗСУ на Вінниччині

Фото СБУ
Фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента фсб, який шпигував за Силами оборони на Вінниччині. Найбільше ворога цікавили локації складів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ.

Також він розвідував пункти базування навчальних центрів Сил оборони та основні логістичні шляхи переправлення бойових засобів ураження на передову. Щоб отримати розвіддані, агент регулярно об'їжджав місцевість та шукав відповідні локації, а також «втемну» випитував потрібну йому інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов. Для цього він намагався встановлювати товариські стосунки з місцевими мешканцями, які мали відношення до військової служби.

Після отримання координат базування ЗСУ агент мав негайно «відзвітувати» про це окупантам для підготовки повітряного удару по цілях.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий 40-річний менеджер, ідейний прихильник рашизму. Навесні 2024 року він сконтактувався із фсб через своїх родичів, які проживають у росії та співпрацюють з російською спецслужбою. Надалі комунікація з окупантами відбувалася напряму, через анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Схожі новини