Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії засудили американського журналіста

  • 19.07.2024, 16:45
  • 270

Свердловський суд у рф засудив американського репортера, співробітника московського бюро видання The Wall Street Journal Евана Гершковича на 16 років колонії суворого режиму. Його звинуватили у шпигунстві

Еван Гершкович. Фото ТАСС
Еван Гершкович. Фото ТАСС

рф визнала громадянина США Гершковича винним у шпигунстві на користь ЦРУ.

У матеріалі йдеться, що вирок наразі не набув законної сили, тому може бути оскаржений протягом 15 діб з моменту його ухвалення, «засудженим, які перебувають у СІЗО, — з дня вручення копії вироку».

Водночас раніше під час дебатів сторін у російському суді прокурор просив призначити журналістові 18 років колонії.

Наприкінці березня 2023 року російська ФСБ затримала в єкатеринбурзі (урал, рф) журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, який мав написати про ставлення росіян до війни в Україні та вербування місцевих до ПВК «Вагнера». Його арештували у справі про шпигунство.

Наступного ж дня президент США Джо Байден прокоментував затримання Гершковича і звинувачення його у шпигунстві та закликав російську владу звільнити журналіста.

Також відомо, що за затриманим у Єкатеринбурзі журналістом The Wall Street Journal Еваном Гершковичем раніше стежили російські спецслужби.

Згодом слідчі фсб рф висунули офіційне обвинувачення в шпигунстві Евану Гершковичу. Та журналіст заперечив звинувачення.

У вересні 2023 року росія запропонувала обміняти журналіста Гершковича та ще одного американця на кілера фсб Красікова, ув’язненого за вбивство чеченського командира.

26 січня суд у москві постановив продовжити на два місяці термін утримання під вартою репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, якого США вважають незаконно утримуваним в рф.

26 березня московський суд ухвалив рішення залишити американського репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича у в’язниці за звинуваченням у шпигунстві щонайменше до 30 червня.

Схожі новини