Передплата 2024 «Добра кухня»

Військовий, який повернувся із полону, міг співпрацювати із росіянами: триває перевірка

  • 18.07.2024, 09:55
  • 523

Колишній полонений та військовий, який брав участь в авіапрориві до Маріуполя, Віктор «Лелека» Лахно заявив, що під час крайнього обміну полоненими повернули військового, який нібито співпрацював із росіянами

Фото із сайту Бабель
Фото із сайту Бабель

Лахно розповів, що військовий Максим Бобилев начебто причетний до побиття бійців бригади «Азов» та співпрацював з адміністрацією колонії, де утримували полонених.

Також, за словами Лахна, Бобилев відмовлявся від українського громадянства й виявляв бажання отримати російський паспорт.

Він також стверджує, що Бобилев під час полону начебто товаришував із працівником дисциплінарного ізолятора «Оленівки» на прізвисько «Кортік», який є «катом, що закатував дуже багато наших хлопців».

«Інформацію я вже раніше передавав відповідним органам», — додав Лахно.

Після цього він поширив свідчення від інших людей, які також підтвердили співпрацю бійця з адміністрацією російських колоній.

За словами знайомих Лахна, обміняли ще одного чоловіка, на прізвище Вишневський, якого теж звинувачують у співпраці з російськими наглядачами.

У 35 окремій бригаді морської піхоти заявили, що інформацію про військового ретельно перевіряють, однак не уточнили його імені.

«У разі підтвердження викладених у медіа фактів, будуть ухвалені відповідні рішення у межах чинного законодавства», — йдеться у повідомленні.

На це відреагував також представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Він наголосив, що після звільнення щодо військових проводять постізоляційний супровід, який включає не лише лікування, а й роботу з правоохоронними органами.

«Якщо є ті чи інші факти, які потребують перевірки і додаткової уваги, в тому числі і з точки зору контррозвідувальних аспектів, то така робота має проводитись», — підкреслив представник ГУР.

Схожі новини