Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині встановили рекорд із висадки дерев (ФОТО)

  • 21.03.2024, 17:30
  • 2 345

Біля Жовкви висадили рекордну 17-кілометрову «Алею Героїв»

Фото Львівської облради
Фото Львівської облради

Найдовшу в Україні липову алею висадили біля Жовкви. Подію зафіксували у реєстрі Національному реєстрі рекордів України. Присвятили захід Міжнародному дню лісу та 150-річчю з часу заснування Національного лісотехнічного університету України.

«Ідея рекорду зародилася серед студентства і викладачів. Нас підтримала Львівська обласна рада, Львівська обласна адміністрація та громада Жовкви, військові та медики. Приємно, що у висадці дерев взяли участь воїни, які перебувають на реабілітації. Також долучилася делегація науковців з Німеччини, які допомагають нам з дронами для захисників. Присвятили алею українським героям, які виборюють нашу незалежність», — зазначив ректор Національного лісотехнічного університету України Володимир Загорський.

До учасників заходу приєдналися молодь, екологи, рятувальники, представники місцевих громад. Разом обабіч дороги з Жовкви до села Зіболки висадили понад 1700 саджанців липи. Влітку дерева захистять дорогу від спеки, а взимку — від переметів.

Третину саджанців підготували працівники та керівництво обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства Львівської обласної ради «Галсільліс». Комунальні лісівники також взяли участь у висадці дерев.

«Як співорганізатори акції ми підготували 525 лип, а також кілки, які їх підтримують. Умови для посадки липи є ідеальними — мокра земля і немає приморозків. Тому очікуємо, що 80 відсотків дерев приживеться, а решту можна досадити», — зазначив керівник «Галсільлісу» Іван Підгородецький.

Липа — витривале і медоносне дерево-довгожитель, вік якого може сягати тисячоліття.

«Одні ліси надмірно вирубують, інші засаджують. Львівська обласна рада з тими, хто їх засаджує. Ця прекрасна акція присвячена героям України. З великим задоволенням беремо сьогодні участь в озелененні найкращої у світі землі України», — додала депутатка Львівської обласної ради Орислава Хомик.

Після посадки представники Книги рекордів України офіційно зафіксували новий рекорд.

Схожі новини