Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна може отримати снаряди у межах чеської ініціативи вже у червні цього року, — ЗМІ

  • 13.03.2024, 17:15
  • 689

Закуплені у межах чеської ініціативи боєприпаси можуть доставити в Україну вже у червні 2024 року

Фото ілюстративне із сайту УП
Фото ілюстративне із сайту УП

Про це заявив радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр.

Наразі понад 15 країн зобов’язалися фінансувати закупівлю боєприпасів. Серед них — Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Франція і Норвегія, а також неєвропейські члени Альянсу, зокрема — Канада.

Тим часом, коли Чехія виявляє наявні боєприпаси по всьому світу, інші країни надають необхідне фінансування. Потім Чехія координує доставку боєприпасів до України.

«Обіцяні гроші повинні надійти, і контракти повинні бути укладені. Коли контракт буде укладений, знадобиться кілька тижнів, щоб доставити їх (боєприпаси. — Ред.) в Україну», — пояснив Пояр.

«Відтак із червня постачання можуть початися», — додав він.

Пояр відмовився розповісти про походження боєприпасів, заявивши, що ініціатива шукає боєприпаси по всьому світу, «де б вони не були доступні за розумною ціною і розумної якості».

Координатори ініціативи очікують, що рф спробує зірвати постачання боєприпасів в Україну, тому більшість деталей намагаються тримати у таємниці.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, згідно з тими сигналами, які отримала Україна, українські військові вже в найближчому майбутньому відчують збільшення постачань боєприпасів у межах ініціативи Чехії.

Схожі новини