Передплата 2024 «Добра кухня»

Нідерланди надають 250 млн євро на закупівлю боєприпасів для України, — міністр

  • 01.03.2024, 19:25
  • 401

Нідерланди надалі будуть допомагати Україні військовою технікою, зброєю та боєприпасами

Марк Рютте. Фото Інтерфакс
Марк Рютте. Фото Інтерфакс

Про це повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

За його словами, Нідерланди передадуть 22 патрульні човни для ДСНС і поліції, а також три бойові човни.

«Ми закупили чотири радари, дев’ять гаубиць, які ми надамо на додаток до того, що ми вже надали. У нашому фокусі збільшення нашого оборонного виробництва і пошук шляхів, як ми зможемо подолати перебої в постачаннях», — заявив Рютте.

«Нідерланди допоможуть чеській ініціативі закупити 800 тисяч боєприпасів. І це відбудеться найближчими тижнями. Я наразі можу сказати, що ми виділимо 250 мільйонів євро. І я впевнений, що колеги з НАТО приєднаються до мене в цьому процесі», — додав він.

«Ми також працюємо над F-16, щоб вони прибули в Україну якнайшвидше, щоб Україна отримала перевагу у повітрі. Тому я сподіваюся, що наш меседж зрозумілий — ми пліч-о-пліч з Україною», — пояснив Рютте.

Він наголосив, що «завдання, що стоїть перед союзниками України, зрозуміле — зробити все можливе, щоб ви були тут так довго, як тільки можливо. Це єдиний спосіб для України захиститися, це єдиний спосіб стримати експансіонізм путіна».

«Тут і зараз ми продовжуємо надавати пряму військову, фінансову та гуманітарну підтримку і ми продовжуємо шукати інші способи, якими ми можемо допомогти», — зазначив прем'єр Нідерландів.

Схожі новини