Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські міністри сьогодні будуть на кордоні із Польщею, — Зеленський

  • 23.02.2024, 17:15
  • 503

Очільник уряду Денис Шмигаль разом із групою міністрів 23 лютого приїде на українсько-польський кордон

Володимир Зеленський. Фото ОПУ
Володимир Зеленський. Фото ОПУ

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єркою Данії Метте Фредеріксен, яка відбулася у Львові.

«Глава уряду разом з відповідними міністрами, що працюють над питаннями експорту, імпорту, товарообігу, які відповідають за логістику, інфраструктуру, агропромисловий комплекс та керівники ДПСУ. Група на чолі зі Шмигалем сьогодні буде на кордоні з Польщею. Чи будуть польські колеги — їхнє особисте рішення», — зазначив Зеленський.

Зі слів президента, завтра цю зустріч організувати не можна, оскільки будуть другі роковини повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Очільник держави наголосив, що Київ відверто заявив про готовність з пропозиціями, рішеннями, кроками здійснити перемовини стосовно блокування пунктів пропуску на кордоні.

«Чи буде польська сторона — мені це невідомо», — наголосив Зеленський.

Також президент подякував українським фермерам, які самостійно нічого не блокують, попри те, що їхні продукти харчування не йдуть транзитом через Польщу через ситуацію на кордоні.

«Українське зерно не потрапляє на ринок Польщі. За бажанням польської сторони. Ми знайшли нові шляхи. Але коли ми говоримо про транзит, це трішки поза європейським законодавством. Тому ми готові й робитимемо все, щоб вирішити це», — додав очільник держави.

Схожі новини