Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Еквадор передасть Україні гелікоптери

  • 13.02.2024, 11:35
  • 419

США нададуть Еквадору невизначену кількість гелікоптерів UH-60A/L Black Hawk замість гелікоптерів Мі-17, які передадуть Україні

Фото Infodefensa
Фото Infodefensa

Постачання є частиною угоди між США та Еквадором від січня 2024 року, яка передбачала передачу Україні радянського озброєння із запасів еквадорської армії.

Як вказано, Еквадор натомість отримає новітню техніку американського виробництва для контрпартизанських бойових дій проти місцевих наркокартелів.

Постачання цих гелікоптерів відбувається після передачі еквадорській армії російських вертольотів Мі-171 і 17−1В, які наразі знаходяться у мінімальній експлуатаційній готовності (літає лише одна одиниця) через проблеми з технічним обслуговуванням і закупівлею запасних частин.

Із цим постачанням Збройні сили Еквадору стануть шостим власником Black Hawk у Латинській Америці.

Штати надаватимуть технічну допомогу для експлуатації платформи шляхом навчання та інструктажу нових екіпажів, надання консультацій, логістичної підтримки, постачання деталей, компонентів і запасних частин, а також навчання персоналу, який відповідатиме за їх технічне обслуговування, — все це для того, щоб гарантувати безпеку експлуатації цих літаків.

Минулого місяця уряд Еквадору заявив, що прийме пропозицію Вашингтона обміняти озброєння, яке було вироблено у РФ та Україні, на сучасне американське обладнання вартістю 200 млн. гривень.

Штати заявили, що зброя, яку вони отримають від Еквадору, відправлять в Україну, щоб «допомогти зміцнити її сили на полі бою проти рф».

Схожі новини