Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США планують знову розглянути допомогу Україні

  • 08.02.2024, 10:50
  • 436

8 лютого Сенат США повторно розгляне «чистий» законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без пункту про міграційну реформу, який посварив республіканців і демократів

Фото ілюстративне із сайту УП
Фото ілюстративне із сайту УП

Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

Відтак великий пакет (Україна/Ізраїль/Тайвань/Міграційна реформа) очікувано не підтримали через відсутність голосів за угоду з міграційної реформи, над якою перемовники працювали останні місяці.

«Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа „на заміну“, який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні ( 60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню», — зазначила вона.

Посол пояснила, що Сенат підтримав процедурне рішення за перегляд рішення голосування, яке потрібне для голосування щодо припинення дебатів і розгляд по суті «чистого» законопроєкту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи.

Для цього потрібно буде 60 голосів.

«Вечірнє засідання (Сенату США — ред.) закрито, лідер більшості Шуммер повідомив, що має намір винести на голосування питання щодо припинення дебатів щодо законопроєкту про міжнародну допомогу США, який передбачає Україну, Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону, о 12 годині дня за Вашингтоном 8 лютого ц. р.», — додала Маркарова.

Схожі новини