Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія хоче пристосуватися до можливостей української ППО, — аналітики

  • 03.01.2024, 11:20
  • 374

Для впровадження нової тактики повітряних атак по Україні рф декілька місяців випробовувала українську ППО

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Під час обстрілів 1−2 січня українські військові збили більше безпілотників Shahed, порівняно із масштабною атакою 29 грудня, а також багато ракет типу «Кинджал».

Аналітики вважають, що сили ППО, ймовірно, адаптувалися до ударного комплексу, який російські війська застосували 29 грудня. Це стало можливим після місяців експериментів рф та випробувань української протиповітряної оборони із застосуванням різних систем озброєнь, маршрутів завдання ударів та тактик послаблення протиповітряної оборони.

Фахівці зазначають, що російські удари по Україні є частиною тактичного та технологічного змагання між наступом та обороною, в якому обидві сторони постійно експериментують та пристосовуються одна до одної, особливо що стосується дальніх ударів та протиповітряної оборони.

«Допомога Заходу Україні є критично важливою, оскільки російські війська, ймовірно, продовжуватимуть експериментувати та впроваджувати нові способи обходу української протиповітряної оборони», — наголосили аналітики.

Інститут вивчення війни погодився з інформацією аналітиків, яку оприлюднили у британському виданні Telegraph. За їхніми даними, Україні, ймовірно, доведеться нормувати свої ракети ППО в умовах зменшення допомоги Заходу. Також доведеться посилювати захист найважливіших цілей, шляхом передислокації систем ППО з більш вразливих прифронтових районів, додали аналітики.

Схожі новини