Передплата 2024 «Добрий господар»

Швеція та Данія нададуть Україні БМП

  • 18.12.2023, 18:50
  • 458

Швеція та Данія домовилися про подальшу підтримку України у галузі бойових машин. Країни передадуть Києву бойові машини піхоти CV90

Фото із сайту defence-ua.com
Фото із сайту defence-ua.com

«Міністри оборони Швеції та Данії підписали спільний лист про наміри щодо подальшої підтримки України в галузі бойових машин», — йдеться у повідомленні уряду Швеції.

Відомо, що Данія спочатку зробить фінансовий внесок 1,8 мільярда данських крон (майже 263,6 млн доларів), а Швеція підтримає закупівлі у межах угоди між Шведським управлінням оборонної техніки (FMV) і Україною, яку уклали у липні цього року.

«Лист про наміри означає, що сторони працюватимуть над закупівлею додаткових бойових машин 90 (CV90) для України, які зміцнять загальний потенціал українських сил оборони», — зауважили у пресслужбі.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що Копенгаген і Стокгольм використовуватимуть промисловий потенціал для забезпечення постачання нових CV90 в Україну.

«CV90 були й залишаються важливим доповненням до оборони України відтоді, як Швеція передала 50 машин на початку цього року», — додав він.

Упродовж року Швеція передала Україні 50 CV90, які довели ефективність і високо оцінені в Україні.

Схожі новини