Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна отримає десятки тисяч артилерійських боєприпасів

  • 18.12.2023, 15:50
  • 307

Компанія Rheinmetall надасть десятки тисяч артилерійських боєприпасів Україні у 2025 році

Фото Rheinmetall
Фото Rheinmetall

Німецька компанія Rheinmetall отримала чергове замовлення на постачання ЗСУ кількох десятків тисяч різних типів снарядів у 2025 році. Вартість замовлення становить понад 100 млн євро.

Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на пресслужбу компанії.

Зазначається, що нове замовлення продовжує серію замовлень на артилерійські боєприпаси, раніше розміщені Бундесвером для Збройних сил України та Німеччини. У липні 2023 року Rheinmetall уклала нову рамкову угоду з Бундесвером в артилерійському секторі. Він передбачає постачання кількох сотень тисяч снарядів, підривників та метальних зарядів.

Вартість нового замовлення становить тризначну цифру в мільйонах євро (понад 100 млн євро). Постачання заплановано на 2025 рік.

Рамкова угода розрахована до 2029 року, а потенційний обсяг замовлень становитиме близько 1,2 млрд євро.

Читайте також на «Цензор.НЕТ»: Rheinmetall вже виготовляє артилерійські снаряди для України та отримує нові замовлення, — Шмигаль

Необхідність поповнення запасів боєприпасів, спричинена війною в Україні, призводить до того, що Rheinmetall отримує великі контракти на постачання артилерійських боєприпасів, ідеться у повідомленні пресслужби.

Сімейство артилерійських боєприпасів Rheinmetall включає, серед іншого, осколково-фугасний снаряд DM121, димно-маскувальний снаряд DM125, кумулятивний снаряд DM121 SMArt (розроблений спільно з Diehl Defence), а також версію RH68 та оптимізовані за дальністю дії димно-маскувальні снаряди RH1901 і RH1902.

Читайте також: Компанія Rheinmetall поставить Україні близько 100 тисяч боєприпасів до 120-мм мінометів

До асортименту продукції групи також входить сімейство універсальних 155-мм артилерійських боєприпасів Assegai виробництва південноафриканської компанії Rheinmetall Denel.

Rheinmetall також пропонує сімейство артилерійських знарядь Rheinmetall Expal Munitions, включаючи 155-мм M107 та 155-мм гармати збільшеної дальності.

Схожі новини