Передплата 2024 «Добра кухня»

Польські перевізники гальмують постачання допомоги для ЗСУ, — ЗМІ

  • 06.12.2023, 15:55
  • 584

Через протести польських перевізників на кордоні виникли затримки важливих постачань безпілотників, електроніки та пікапів для українських військових

Фото прикордонників
Фото прикордонників

Так, керівник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут заявив, що десятки систем нічного бачення і пікапів, а також сотні безпілотників, закуплених фондом, застрягли на кордоні на кілька тижнів. Фонд намагається домовитися з польською владою про безперешкодне проходження їхньої допомоги, оскільки Київ не має іншого вибору, окрім як імпортувати багато необхідних речей з-за кордону.

«Пікапи всі їдуть з-за кордону, комплекти нічного бачення всі приходять з-за кордону… Безпілотники FPV взагалі приходять з-за кордону, і це (протест) гальмує нашу роботу», — зазначив Чмут.

Протести на кордоні також впливають на виробників військової техніки, зазначив Віктор Долгоп’ятов, який керує некомерційним підприємством «Інженерний корпус», що виробляє різні види обладнання для ЗСУ.

«Якщо блокада триватиме, це може стати і вже стає великою проблемою», — додав він.

Блокада кордону призвела до затримки постачання деталей для машин на його заводі, а також компонентів для блоків живлення, які використовують в двигунах безпілотників і радіостанціях.

За його словами, далекобійники, які пропускають військові вантажі, часто не роблять цього з товарами подвійного призначення для підтримки військових зусиль. Потенційний спосіб оминути блокаду — перевозити вантажі звичайними автомобілями, а не вантажівками, але це набагато дорожче.

Схожі новини