Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові чадним газом отруїлися двоє дітей

  • 28.11.2023, 11:40
  • 520

У Львові на вулиці Сахарова двоє дітей 2 і 9 років та двоє дорослих отруїлися чадним газом. Їх госпіталізували у важкому стані

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

За даними медиків, отруїлися двоє дорослих віком 39 років та двоє дітей віком 2 і 9 років.

«Дітей госпіталізували у лікарню на Орлика, а батьків госпіталізували в обласну лікарню. Стан оцінювали на момент госпіталізації як важкий. У дітей медики швидкої ставили 3% карбоксигемоглобіну (це дуже високий показник для дітей), а у дорослих — 12%», — розповіла речниця Львівського обласного центру екстреної медицини Тетяна Андрєєва.

Медики також нагадали, як відбувається отруєння чадним газом.

«Під час отруєння утворюється карбоксигемоглобін — хімічна сполука, яка виникає при взаємодії оксиду вуглецю з пігментом крові гемоглобіном. Гемоглобін, як відомо, переносить кисень. Коли організм отруюється чадним газом, гемоглобін з'єднується із вуглекислотою, утворюючи молекули карбоксигемоглобіну, котрі вже не роз'єднуються. Їх можна видалити в барокамері», — пояснили медики Львівського обласного центру екстреної медицини.

У здорової людини відсоткове значення карбоксигемоглобіну у крові може становити до 1,5%. Вважається, що більш як 10% - це вже критичні показники.

Схожі новини