Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україну закликають виконати умови польських перевізників

  • 28.11.2023, 09:15
  • 516

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик закликав Україну виконати вимоги польських автоперевізників, які блокують кордон

Фото Яна Доброносова
Фото Яна Доброносова

У польському відомстві зазначили, що одна з причин протесту перевізників — електронна черга, яку запровадила Україна для вантажівок, які повертаються до Європейського Союзу без вантажу. Така система, на думку польського уряду, унеможливлює виконання подальших замовлень і знижує конкурентоспроможність компаній.

Адамчик закликав скасувати обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі принаймні на двох пунктах пропуску: «Зосин — Устилуг» та «Нижанковичі — Мальховіце».

Також польський міністр звернувся до європейської комісарки з транспорту Адіни Велян щодо відновлення необхідності отримання дозволів на міжнародні перевезення, які скасували для українських транспортних фірм. За його словами, Інспекція автомобільного транспорту Польщі виявляла порушення правил з боку українських перевізників, про які він повідомив єврокомісарку з транспорту.

«Зазначені дії є продовженням зусиль Міністерства інфраструктури, щоб усунути його (страйку на кордоні, — ред.) причини, які лежать в Україні та Європейському Союзі», — йдеться в повідомленні польського відомства.

Також у тексті зазначили, що нині триває підготовка до засідання Транспортної ради ЄС, яке відбудеться 4 грудня 2023 року у Брюсселі. На ньому збираються обговорити наслідки угоди щодо скасування необхідності отримання дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників.

Схожі новини