Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На місці гаражного кооперативу у Львові зведуть сучасний апарт-готель

Про проєкт, інфраструктурну та соціальну користь для міста розповів для «ВЗ» забудовник, співзасновник компанії «Парктрейд» Назар Бербека

Біля Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького з’явиться громадський освітній хаб. Він буде розміщений у майбутньому апарт-готелі, який зведуть на території колишнього гаражного кооперативу.

Про це розповів для «ВЗ» депутат Львівської міської ради, відомий львівський забудовник, співзасновник компанії «Парктрейд» Назар Бербека (на фото).

Тривалий час між Львівським національним медичним університетом та компанією-забудовником «Парктрейд» були дискусії щодо цієї території. 22 листопада у приміщенні Личаківської районної адміністрації на відкритій зустрічі сторони обговорили усі архітектурні та юридичні деталі майбутнього проєкту, які стануть основою для розробки положень до майбутніх намірів співпраці.

«Під час зустрічі ознайомилися з проєктними рішеннями забудовника, вислухали позицію студентів та викладачів. Наразі єдиного рішення не знайшли, дискусії щодо цього питання тривають», — наголосив професор, завідувач кафедри філософії та економіки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Ігор Держко.

«Ситуація щодо цієї земельної ділянки вже неодноразово публічно розглядалася, — зауважив Назар Бербека. — У межах цього архітектурного проєкту передбачено приміщення для потреб університету. Тут буде розміщений студентський хаб, що стане майданчиком для навчання, проведення наукових подій та дискусій. Хаб слугуватиме місцем для нетворкінгу, неформального розвитку для студентів та викладачів. Вбачаємо в цьому проєкті важливу соціальну функцію задля спільного розвитку нашого міста».

Схожі новини