Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бійці 10-ї бригади полюють на окупантів (ВІДЕО)

  • 29.10.2023, 18:05
  • 605

Петро Порошенко у соцмережах поділився відео з фронту від бійців 10-ї ОГШБр «Едельвейс». На відео видно, як за допомогою дронів українські військові знищують російських окупантів

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Велике полювання продовжується. І триватиме, допоки скажені тварюки не залишать всю нашу землю в спокої. Для цього 24/7 в небі над Сходом та Півднем працюють наші дрони. Хлопці з 10-ї Гірсько-штурмової бригади щодня відправляють „подарунки“ окупантам на східному напрямку», — написав Порошенко.

«Іноді, на жаль, птахів збивають. Тому ми без упину поставляємо у війська сотні дронів. Різних типів та виробників, для різних задач. Найпопулярніші та екзотичні, відомі та секретні, бойові та розвідувальні. Закриваємо потреби різних бригад. Бо чим більше дронів у наших бійців — тим швидше виженемо озвірілих окупантів», — наголосив пʼятий президент.

Як повідомив днями Петро Порошенко, він починає ще один проєкт для ЗСУ із постачання на фронт дронів-камікадзе українського виробництва. Першу партію з 50 FPV-дронів вже відправили у підрозділи. Невдовзі дві бригади на південному та східному напрямках отримають ще 400 таких дронів.

Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» системно постачають у ЗСУ безпілотні літальні апарати різних типів і призначення. Зокрема, 16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота — до 4000 метрів. Це — комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів. Наразі реалізується контракт на постачання понад 20 комплексів (65 «пташок»).

Для аеророзвідників також оснащують мобільні пункти управління на шасі британської вантажівки DAF. «Це — інноваційна розробка, яку придумали технарі „Справи Громад“. Усередині машин є абсолютно все, щоб розгорнутися і нищити ворога», — пояснює Порошенко.

У липні 2022 року Фонд Порошенка з волонтерами купили в Естонії 350 безпілотників Autel для підрозділів ЗСУ — зокрема, 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами і додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+.

У червні 2023 року Порошенко передав бійцям трьох бригад дрони «Валькірія» для артилерійської розвідки.

У липні цього року Петро Порошенко купив партію безпілотників Matrice 30T для бригад ЗСУ та Нацгвардії. 24 квадрокоптери, оснащені потужною оптикою із 16-ти кратним зумом, здатні підніматися на 7 кілометрів, розвивають швидкість до 80 кілометрів за годину.

Нещодавно Порошенко також передав у підрозділи Сил оборони півтори сотні дронів DJI Mavic, тепловізійні приціли та радіостанції.

Схожі новини