Передплата 2024 «Добра кухня»

Канада утилізує бронетранспортери, які могла би передати Україні

  • 28.10.2023, 14:30
  • 515

Канада збирається утилізувати десятки старих бронетранспортерів М113, хоч приватна компанія запропонувала відремонтувати їх для України

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Як відомо, компанія Armatec Survivability із канадської провінції Онтаріо запропонувала модернізувати надлишкову бронетехніку.

Відтак, за даними Міністерства оборони Канади, 67 бронетранспортерів М113 із загального парку у 140 «очікують на остаточне зняття з озброєння та утилізацію або на використання як джерела запасних деталей».

«Усе обладнання, яке безоплатно передає Канада, мусить бути придатним для поля бою й, що важливіше, повинно відповідати конкретним потребам, визначеним Україною. Це має бути обладнання, яке українці навчені використовувати й для обслуговування якого мають ресурси та можливості», — повідомили в оборонному відомстві Канади, додавши, що усі ці машини експлуатувалися десятки років та знаходяться у «поганому стані».

Утім, Україна раніше отримала більше півтисячі БТР такої моделі від США, Литви, Данії, Іспанії, Італії та інших держав.

Один із посадовців міністерства оборони Канади підтвердив, що відомство отримало подібну пропозицію від приватної компанії, і остаточне рішення з цього приводу ще не ухвалене.

«Врешті-решт ми направляємо це рішення до політиків, й після цього діємо», — зазначив заступник голови департаменту міжнародної безпеки міністерства оборони Канади Тай Каран.

Схожі новини