Передплата 2024 «Добрий господар»

«Україні потрібне повноцінне членство в ЄС, а не другорядні варіанти»

  • 10.10.2023, 15:45
  • 496

Петро Порошенко в Брюсселі під час зустрічі з Групою друзів України в Європарламенті закликав ухвалити резолюцію про початок передвступних переговорів. Він наголосив: Україні потрібне повноцінне членство у Європейському Союзі, а не будь-який урізаний варіант

«Майже дві години насиченої відвертої та важливої дискусії щодо нашої спільної перемоги над агресором, європейського майбутнього України та реформи ЄС. Мав честь передати слова щирої вдячності європарламентарям від українських героїв за незмінну та потужну підтримку нашої держави і у стінах Європарламенту, і під час чисельних гуманітарних місій в Україну», — написав Порошенко у соцмережах.

Він подякував євродепутатам за активну роль у наданні Україні зброї та збільшення військових тренувальних програм, посилення санкцій проти агресора та притягнення путінського режиму до міжнародної відповідальності, збільшення макрофінансової та економічної допомоги Україні, в тому числі на цілі післявоєнного відновлення.

«Значну увагу приділили обговоренню прогресу у реалізації Україною семи рекомендацій Європейської Комісії та досягненні критеріїв членства в Європейському Союзі. Про демократичну стійкість в Україні, необхідність посилення антикорупційної політики, незалежність правосуддя, зміцнення політичного та медіа плюралізму», — пише лідер партії.

«Закликав Європейський Парламент розпочати переговори про вступ України до ЄС, в тому числі шляхом схвалення відповідної резолюції. Також обмінялись думками щодо наслідків наступного розширення Євросоюзу, в тому числі вступу України, та шляхів оптимальної адаптації ЄС до нових умов. Особливо наголосив на неприйнятності для українського суспільства будь-яких варіантів „другорядного“, а не повноправного членства в Європейському Союзі. ЄС — це наш спільний дім, де всі народи мають бути рівні у своїх правах, можливостях та обов’язках», — наголошує Петро Порошенко.

Схожі новини