Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Білому домі шукають альтернативні джерела допомоги Україні, — ЗМІ

  • 06.10.2023, 11:00
  • 335

Адміністрація Байдена може використати грантову програму Державного департаменту США для надання додаткової військової допомоги Україні на тлі проблем з фінансуванням від Конгресу

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Президент США Джо Байден заявив, що «є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти для цього фінансування». Від подальших коментарів він утримався.

Джерела повідомили, що президент мав на увазі саме грантову програму Держдепу щодо іноземного військового фінансування.

«Ця програма надає гранти або позики, щоб допомогти країнам-партнерам придбати зброю та оборонне обладнання — призначене для України та інших країн, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії, сказали двоє чиновників», — пише Politico.

Також відомо, що навіть якщо США скористаються фінансовими повноваженнями для закупівлі зброї, Конгрес все ж повинен дозволити додаткове фінансування для підтримки України.

Вказано, що адміністрація Байдена також потенційно може попросити Конгрес перенаправити фінансування з іншого бюджету Пентагону на підтримку України. Однак цей маршрут потребує схвалення законодавців.

«Перепрограмування — це завжди варіант для термінових потреб. Наразі, однак, наскільки мені відомо, не було рішення щодо використання перепрограмування як способу підтримки безпеки України», — зазначив речник Пентагону Патрік Райдер.

Схожі новини