Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вперше за 18 років між містами Львів — Варшава почнуть курсувати поїзди: квитки вже можна прибдати

  • 04.10.2023, 11:59
  • 2 052

В офіційному додатку Укрзалізниці розпочався продаж квитків на відновлене від 2005 року сполучення «Львів — Рава-Руська — Варшава». Перший рейс зі Львова вже 15 жовтня о 8.30 ранку

Фото - Укрзалізниця
Фото - Укрзалізниця

Графік розроблявся з урахуванням вже існуючих сполучень: пасажири можуть нічними потягами приїхати до Львова і о 8:30 зробити посадку на потяг «Коломия — Львів — Рава-Руська», на якому курсуватимуть зручні потяги ДПКр-2 пасажиромісткістю 180 місць. Орієнтовний час прибуття в м. Рава-Руська, на одну платформу з міжнародним потягом «Рава-Руська — Варшава Всходня» — о 9.58.

Посадка на міжнародний потяг відбуватиметься о 10.30, а прикордонні та митні процедури відбуватимуться під час руху, що суттєво економитиме час. Планове прибуття у Варшаву — о 17.29 за місцевим часом. У зворотньому напрямку із Варшави відправлятиметься о 21:45 (і прибуватиме до
Рави-Руської - о 5:15, де відбуватиметься пересадка на поїзд до Львова, який прибуватиме о 7:45. Наголошу, при розробленні графіків сполучення враховувалась зручність пересадки на станції Львів на інші поїзди, що курсують в різні куточки України", — розповів народний депутат Ростислав Тістик.

Час поїздки зі Львова до Варшави складатиме 9 годин, замість 11 годин, якщо їхати регулярними автобусними маршрутами Львів — Варшава.
Ціна залізничного сполучення «Львів — Рава-Руська» 177 грн у 1-му та 130 грн у 2-му класі та «Рава-Руська — Варшава Всходня» 1191 грн у 1-му та 1068 грн у 2-му класі відповідно.

«Спільними зусиллями, ми дали старт гарному проєкту, який, в першу чергу, сконцентрований на створенню кращих умов для людей! Щодня міжнародний пункт пропуску „Рава-Руська -Гребене“ перетинає 45−55 автобусів, із них 25−30 автобусів — до Варшави. А це 1250 пасажирів, які матимуть якісну альтернативу автобусним маршрутам!», — додав Ростислав Тістик.

«Ми постійно працюємо над розширенням міжнародних залізничних пасажирських маршрутів, щоб українці могли легко виїжджати за кордон та повертатися додому. Нам знадобилося понад 6 місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуска. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Схожі новини