Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під час пожежі у нічному клубі загинули щонайменше 13 людей

  • 02.10.2023, 16:45
  • 792

В Іспанії щонайменше 13 людей загинули під час пожежі у нічному клубі

Фото Reuters
Фото Reuters

Трагедія трапилася у неділю приблизно о шостій ранку за місцевим часом у місті Мурсія (південний схід Іспанії), де у районі Аталайа розташований популярний нічний клуб. Згідно з даними слідства, пожежа виникла в сусідньому клубі La Fonda, а потім перекинулася на два сусідні клуби.

Окрім 13 загиблих, як мінімум 14 людей досі вважаються зниклими безвісти. Тому існує ймовірність, що кількість смертних випадків зросте.

За словами Дієго Сераля з нацполіції, падіння даху клубу суттєво ускладнило пошуки жертв і розслідування. Пожежники проникнули всередину майже о восьмій ранку, вони виявили чотири тіла, а приблизно через 40 хвилин — ще два.

У місті вже оголосили триденну жалобу. У мерії висловили співчуття постраждалим. Відомо, що це найстрашніша пожежа у нічному клубі країни за понад 30 років — у 1990 році 43 людини загинули під час пожежі в аналогічному закладі у Сарагосі.

У місцевій газеті La Verdad de Murcia пишуть, що одна 28-річна жінка відправила своїй матері голосове повідомлення, коли розпочалася пожежа, в якому сказала: «Мамо, я тебе люблю, ми скоро помремо». Вона перебувала у клубі у компанії друзів, і наразі невідомо, чи вона врятувалася

Схожі новини