Передплата 2024 «Добрий господар»

«Валькірія» для легендарних артилеристів

  • 20.09.2023, 13:39
  • 489

26-а окрема артилерійська бригада ЗСУ на бахмутському напрямку нищить ворожу техніку, склади і живу силу. Її гармати надають вогневу підтримку підрозділам, які звільняли Андріївку та Кліщіївку на Донеччині. Але для точної роботи арті потрібні гарні «очі» у повітрі

Популярний телеведучий і блогер Богдан Процишин, який теж пішов на фронт, нещодавно оголосив збір на БПЛА «Валькірія» для легендарних артилеристів. Завдяки підписникам вдалося зібрати кошти на необхідну «пташку», ще одну — профінансував Петро Порошенко.

З артилеристами зустрілися прямо поблизу лінії фронту, на Донеччині. Традиційно там, де Процишин — там багато гумору і жартів. Військові подякували за безпілотники і на згадку подарували прапор та сувеніри з гаслом артрозвідки «Точно, вчасно, достовірно». «Хочу висловити вдячність вашому фонду, який постійно допомагає на фронті, щодня підтримує нас, і нас це так само надихає на нові перемоги. В команді з Богданом Процишиним, такою неймовірною людиною», — говорить представник бригади.

Військові кажуть — тепер буде ще більше дохлої русні. «Все буде добре, і наша арта точно русню замочить», — каже Порошенко. «Так, буде багато дохлої русні. Дохлий москаль — це гарний москаль», — відповідають артилеристи.

«Я вітаю такі спільні акції, коли Богдан збирав на один дрон, а вийшло два», — жартує Порошенко. «Це — магія», — відповідає Богдан Процишин. «Якщо хочете, щоб таких пропозицій було більше — ні я, ні Богдан зупинятися не збираємося», — говорить Петро Порошенко.

«Це вже 14-та бригада, яку наша команда, „Справа Громад“ забезпечує „Валькіріями“. Ми передаємо їх великим професіоналам», — говорить Порошенко.

«Свою роботу „Валькірія“ робить чудово ще з 2017 року. Залітає вглиб до 20 км, знімає позиції, передає дані. І тоді — артилерія. Точно. Вчасно. Достовірно. Відправляє росіян на концерт до Кобзона», — написав Порошенко у соцмережах.

Схожі новини