Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«За дизайнерським ремонтом студенти не женуться. Їм важливе індивідуальне опалення»

Вартість оренди квартир у Львові подорожчала на 5%

У вересні у Львові вартість оренди квартир подорожчала на 5%. Однокімнатні — плюс 500−1000 гривень до ціни, двокімнатні — плюс 1500 гривень. Про це розповів «ВЗ» ріелтор Олександр Мількович.

У Головному управлінні статистики у Львівській області називають інший відсоток подорожчання оренди житла — 0,6%. Причина подорожчання — сезонний попит серед студентів, які пішли на навчання.

«В університетах навчання онлайн скасували, повернули очне, — каже Олександр Мількович. — Зі серпня батьки шукали квартири для студентів, що призвело до сезонного подорожчання оренди. Сьогодні однокімнатна квартира зі скромним ремонтом коштує 9−10 тисяч гривень на місяць, з косметичним — від 12 тисяч. Квартира з хорошими умовами та індивідуальним опаленням — 15 тисяч. Студенти не женуться за квартирами з дизайнерським ремонтом, але звертають увагу на те, чи є в ній індивідуальне опалення».

Двокімнатні квартири у Львові коштують від 10 тисяч гривень. Хороший варіант можна знайти за 12−13 тисяч. 18−20 тисяч коштують двокімнатні помешкання з добротним ремонтом, але не «євро».

Схожі новини