Пристрасть до борошняного може сприяти раку
- 17.08.2023, 14:00
- 615
Регулярне вживання продуктів з білого борошна, що міститься у випічці, хлібі та інших повсякденних харчових виробах, може стати пусковим механізмом розвитку раку, припускають вчені
Дослідники продовжують вивчати ту роль, яку відіграє раціон у виникненні ризику онкологічних захворювань. Рак продовжує залишатися одним з найбільш важких для лікування захворювань, чому сприяє, перш за все, його здатність вкрай швидко створювати аномальні клітини, які розмножуються за межами ураженого пухлиною органа.
Тому, зазначають фахівці, актуальніше значення сьогодні мають не стільки можливості терапії, скільки профілактичні заходи, спрямовані на зниження ризику появи раку в організмі.
Роль харчування в розвитку ризику раку складна і далеко не остаточна. Попри це, певні продукти медичні експерти оцінюють як фактори, що сприяють росту ракових клітин. Одним з них є перероблене біле борошно, яке має високий глікемічний індекс і підвищує рівень як інсуліну, так і цукру у крові. Раковій пухлині легше рости в організмі, якщо рівень цукру в крові людини завищений.
Американський інститут досліджень раку (AICR) також рекомендує уникати регулярного вживання «продуктів з більш високим ступенем обробки», включаючи білу муку. Пристрасть до борошняних виробів підвищує глікемічне навантаження на організм.
Підготувала Валентина Миколів.