Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна виграла справу проти росії

  • 18.07.2023, 14:45
  • 654

Європейський суд з прав людини липня оголосив рішення у справі «росія проти України». Відтак росії відмовили у задоволенні позовних вимог Джерело: censor.net/ua/n3431861

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

«У своєму сьогоднішньому рішенні Європейський суд з прав людини одноголосно постановив: вилучити заяву з реєстру справ», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що скарга рф за всіма ознаками була необґрунтованою.

Після подання позову ЄСПЛ відразу відхилив прохання про забезпечувальні заходи, чітко вказавши, що рф не надала доказів щодо «серйозного ризику непоправної шкоди основоположним правам людини за Європейською конвенцією».

Суд не знайшов підстав, пов’язаних з дотриманням прав людини, як визначено Конвенцією та її протоколами, які б вимагали у будь-якому разі продовжувати розгляд справи.

Так, суд ухвалив, що влада рф більше не зацікавлена продовжувати розгляд заявки, яку вона подала у 2021 році.

У Міністерстві юстиції України відреагували щодо ухваленого рішення ЄСПЛ: «Росія закидала Україні нібито адміністративні практики „вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у виборче право, обмеженнях на використання російської мови та напади на російські посольства і консульства“. У цій скарзі РФ також спробувала приписати Україні відповідальність за катастрофу авіалайнера MH17, тому що Україна „не закрила повітряний простір“. Москва також скаржилась на блокування Північно-Кримського каналу та просила ЄСПЛ застосувати тимчасові заходи, зокрема, зобов’язати Україну відновити подачу води до Криму та припинити „утиски“ у використанні російської мови. Але суд одразу відмовив у цьому».

«Зазначена справа чітко демонструє намагання росії видати «чорне за біле», викривити реальність та перекласти відповідальність за власні злочини на сторону, яка потерпає від її ж військової агресії.

Strike out «російської справи» проти України — ще один закономірний етап боротьби до притягнення рф до міжнародно-правової відповідальності за злочини, які вона здійснила проти нашої держави", — зазначила уповноважена Мін'юсту у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко.

«Після ретельного дослідження Судом представлених державою-позивачем матеріалів і доказів, а також враховуючи поведінку росії та відсутність будь-якої співпраці з березня 2022 року, ЄСПЛ відмовив у задоволенні позову у повному обсязі та вилучив його з реєстру справ», — підсумували у Міністерстві юстиції.


Джерело:

Схожі новини