Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Полюбляв сексистські жарти: ректора Львівського медуніверситету звільнили

  • 06.07.2023, 12:45
  • 1 855

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького звільнили ректора Бориса Зіменковського, який під час розподілу випускників на інтернатуру грубо жартував та насміхався зі студентів

Борис Зіменковський. Фото із мережі
Борис Зіменковський. Фото із мережі

Згідно із повідомленням МОЗ, обов’язки ректора тепер буде виконувати доцент, доктор медичних наук за спеціальністю «Хірургія», проректор з науково-педагогічної роботи Орест Чемерис.

«Найближчим часом новому в. о. ректора доручено забезпечити підготовку та конкурсу на заміщення вакантної посади ректора ЛНМУ.

Також серед першочергових завдань на посаді - розробка концепції розвитку університетської лікарні у складі ЛНМУ та підготовка медзакладу до укладання договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій", — зазначили у міністерстві.

Відтак проректор Орест Чемерис працюватиме на умовах контракту 5 років.

Відомо, що із 2013 року Орест Чемерис працював у ЛНМУ ім. Данила Галицького на кафедрі хірургії № 1 спершу асистентом, а згодом доцентом. Також він був заступником декана по роботі з іноземними студентами.

У квітні 2020 року Чемерис став директором департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, де працював до 3 липня 2023 року.

Схожі новини