Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині запрацювала перша дофронтова стоматологія

  • 12.06.2023, 16:45
  • 1 434

У Новояворівську відкрили стоматологічну клініку, де безкоштовно лікують мобілізованих українських військових

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Клініку Dental Front відкрили Асоціація імплантологів України, небайдужі стоматологічні компанії та спеціалісти галузі за підтримки Львівської ОВА.

Як стверджують фахівці, кожен третій боєць має стоматологічну проблему. Тому, потрапивши на фронт, вони відчувають великий дискомфорт та часто страждають від нестерпного болю.

«Реалізація такого проєкту — це справжній дентал-фронт. Наші військові потребують якісних медичних послуг і завдяки благодійній діяльності ми можемо надати допомогу і їм, і державі, перед якою зараз багато викликів.

Дякую ініціаторам проєкту, людям, які прагнуть підтримувати наших військових. Вірю, що Асоціації імплантологів вдасться відкрити такі клініки в усіх областях нашої держави", — наголосив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Голова та авторка проєкту, президентка Асоціації імплантологів України Маріанна Білик зазначила, що площа клініки — 52 кв.м. Тут є необхідне нове обладнання: 2 установки, необхідне оптичне та рентген обладнання, здійснюється високоякісний процес стерилізації інструментів.

«Загальна вартість цієї клініки — 150 тис. доларів, але цю суму вдалось радикально зменшити завдяки внескам меценатів, волонтерів та небайдужих спеціалістів стоматологічної галузі. Наші захисники мають право на якісну стоматологію за НАТО стандартами! Ми також вдячні за підтримку та координацію Львівській ОВА та департаменту охорони здоров’я зокрема, адже коли ми згуртовані - нам все вдається», — наголосила авторка проєкту.

У клініці стоматологи-волонтери безкоштовно надаватимуть стоматологічну допомогу мобілізованим бійцям. Серез послуг — гігієна, терапія, ендодонтія, хірургія (видалення). За дванадцятигодинний робочий день щомісяця клініка зможе зробити 130 процедур гігієни, або 156 порожнин, 78 ендо-, або 260 видалень.

Такі клініки також планують відкрити у Київській та Дніпропетровській області. Загалом у межах проєкту автори хочуть заснувати аналогічні клініки в усіх областях України. Загальна вартість благодійного проєкту — 2 млн доларів.

До слова, творець тематичного муралу у кабінеті клініки у Новояворівську — харківський художник Андрій Пальваль.

Схожі новини