Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні розробили LEGO-модель водонапірної вежі Маріуполя (ФОТО)

  • 25.05.2023, 18:45
  • 981

Український дизайнер Євген Тонєв створив модель маріупольської водонапірної вежі. Він змагається за те, щоб його робота стала повноцінним набором конструктору LEGO

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Про це Євген Тонєв повідомив у соцмережах.

Дизайнер пропонує «поринути в багату історію Маріуполя зі знаменитою Старою водонапірною вежею». Цей архітектурний проєкт завершив Віктор Нільсен у 1910 році. Він є символом минулого міста та свідченням його розвитку.

«Як людина, яка народилася в Маріуполі, я завжди відчував глибокий зв’язок зі своїм містом. Втілення цієї моделі в життя по всьому світу — це моя особиста мрія, яка дозволить мені поділитися частиною своєї спадщини з фанатами LEGO по всьому світу», — зазначив Тонєв.

Модель архітектурної пам’ятки складається із 3062 деталей конструктора та має висоту 34 сантиметри (висота справжньої вежі — 34 метри).

«Мені потрібна ВАША підтримка, щоб перетворити це творіння в офіційний набір LEGO. Допоможіть набрати 10 тисяч голосів „за“, щоб зробити набір „Стара водонапірна вежа — Маріуполь, Україна“ доступнішим для шанувальників LEGO з усього світу. Щойно ми досягнемо цієї віхи, команда LEGO перегляне подані матеріали та, можливо, втілить у життя цей набір», — закликав Тонєв.

Схожі новини