Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ми проти алкоголю у парку!»

В просторах соціальних мереж розгорілась гостра дискусія щодо нового ресторану «П'яна вишня», який днями обіцяють відкрити у відреставрованій історичній ротонді

У соцмережах розгорівся гострий конфлікт довкола нового закладу Холдингу емоцій "!Фест". Левова частка протестувальників - матері, які гулять з дітьми по парку
У соцмережах розгорівся гострий конфлікт довкола нового закладу Холдингу емоцій "!Фест". Левова частка протестувальників - матері, які гулять з дітьми по парку

Щойно на фасаді відреставрованої ротонди у Стрийському парку з’явився напис «П'яна вишня», як львів'яни, серед яких левова частка матерів, які гуляють з дітьми по парку, почали обурюватися. Чому в парку погодили генделик, фактично в публічному місці, де відпочиває багато дітей і підлітків. Серед протестних аргументів — генделик з алкогольними наливками працюватиме неподалік дитячої залізниці та корпусів УКУ.

«Ми проти алкоголю у парку!». Такий рух в соцмережах почали львів'яни і вимагають від міської влади скасувати дозволи холдингу емоцій «!Фест» на облаштування «П'яної вишні».

«Відколи це парк, як публічне місце став можливим для використання торговими точками з алкоголем? — обурюється львів'янка Соломія Козак, яка ініціювала рух проти „П'яної вишні“. — Стаття 178 КУ „Про адміністративні правопорушення“ встановила обмеження щодо вживання алкоголю. Так, заборонено розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях, зокрема у парках. Чому це виняток, Андрію Садовий? Батьки та діти, головні відвідувачі цього парку, є проти даного бізнесу. І ми захищені законом».

Дехто з дописувачів обурливого посту Соломії Козак зазначив: «А як же ресторани Delice, Kilinski в тому же парку? Там продається алкоголь, як і в арт-ресті в парку культури пиво продають біля атракціонів. Там вже проводять різні фестивалі десятиліттями, теж алкоголь продають».

Минулого тижня піар-менеджер холдингу Тарас Маселко розповів «ВЗ», що «П'яну вишню» відкриють до Дня Львова — у ці вихідні. Ресторан планували запустити в роботу ще на початку квітня, проте затягнулися ремонтні роботи.

Нагадаємо, «ВЗ» першим у Львові повідомив про відкриття у Стрийському парку закладу, де пригощають наливками з оновленою концепцією. Тоді ніхто не зреагував на заклад, який порушує закон, а рух проти ресторану почався, коли з’явився відповідний напис.

«Парк має бути зоною без наливайок. Хто б сумнівався, що то буде «!Фест», — вважає львів'янка Світлана Хитрова. «Тепер парк буде суцільним туалетом», — вважає Олена Мартинюк. А ось Михайло Куценко навпаки радий такому закладу, бо «у відвідувачів парку буде кращий настрій». Ще один плюс, який побачили львів'яни, що це бізнес і надходження в бюджет міста.

Тарас Маселко сказав у коментарі для «ВЗ», що в компанії прогнозували протестні настрої серед львів'ян щодо «П'яної вишні» в парку і запевнив, що немає підстав для таких категоричних думок. Найближчим часом, каже Тарас, компанія оприлюднить свою офіційну заяву з приводу роботи нового закладу громадського харчування.

«Ми не порушуємо жодних законів чи норм, — йдеться у заяві холдингу емоцій „!Фест“. — Ані міських, ані загальнодержавних, маємо усі необхідні ліцензії та сплачуємо податки. Також дотримуємося вікового цензу і не продаємо алкоголь неповнолітнім. Крім того, ми виграли публічний аукціон і виконуємо усі його умови. Проєкт в парку спеціально пристосований до простору і не є монопродуктовим. Парк — простір, який вимагає певних підходів та форматів. Тому „Пʼяна вишня“ у Стрийському парку з самого початку планувалась нами швидше, як кавʼярня з морозивом та пляцками, де можна посмакувати й вишнівки, а не як традиційний моноформат, який є в інших місцях. Тішимося, що ми маємо можливість врятувати історичну ротонду, яка на момент початку відновлювальних робіт була фактично знищеною. А зараз ця будівля знову така ж, як і 100 років тому. Бо ми любимо наше місто і радо в нього інвестуємо. В країнах, де йдуть війни ніхто не інвестує. В Україні - лише місцеві підприємці, котрі вірять в нашу перемогу».

Схожі новини