Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У 87 років дід Борис офірує на ЗСУ

Щемливу історію підтримки Збройних сил України популярному тележурналістові Віталію Гайдукевичу розповів перший заступник голови Черкаської обласної ради, колишній політв'язень кремлівського режиму Роман Сущенко. Головним героєм його оповіді став 87-річний дід Борис

Внучка Дарина передає Роману Сущенку “ничку” від діда Бориса.
Внучка Дарина передає Роману Сущенку “ничку” від діда Бориса.

Щодня дружина діда Бо­риса відряджає свого чолові­ка до сільської крамниці. І що­разу цей поважний покупець приховує від хазяйки 20 гри­вень отриманої від продавця решти. Робив так звану нич­ку. Ховав гроші не на кури­во, не на горілку, а для святої справи — на допомогу україн­ським воїнам, серед яких слу­жить і його внук. За рік потай­ки від своєї дружини (хоча вона була не проти) назбирав 5 ти­сяч гривень! А потім попросив свою онуку Даринку, щоб пе­редала заощаджені кошти за призначенням. Вона так і зро­била — вручила дідову «нич­ку» Роману Сущенку, який на Черкащині координує робо­ту благодійної громадської організації «Справа Громад».

Як відомо, зібрані «Спра­вою громад» кошти Фонд По­рошенка подвоює удвічі - і за цю суму допомагає ЗСУ всім необхідним. Так що 5 тисяч грн стали 10 тисячами. Внук Бори­са Власовича може пишатися своїм дідусем-меценатом!

Схожі новини