Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Макрон обурив французів годинником за 80 тисяч євро (ВІДЕО)

  • 25.03.2023, 14:30
  • 805

Президент Франції Еммануель Макрон під час телевізійного інтерв'ю щодо пенсій ледь помітно зняв годинник, який нібито коштує 80 тисяч євро

Еммануель Макрон. Фото із мережі
Еммануель Макрон. Фото із мережі

Така витівка обурила громадян, адже зараз у країні тривають протести проти підвищення пенсійного віку.

Противники президента заявили, що він «відірваний від народу», і його аксесуар дуже коштовний.

Тим часом у Єлисейському палаці відповіли, що він дійсно ексклюзивний, але не дорогий, передає L’Indépendant.

Після цього відеоінтерв'ю видання RadioGenova написало, що Макрон, коментуючи непопулярну пенсійну реформу, просить французький народ про жертву, а сам ховає коштовний годинник.

Обурено відреагували й регіональні політики. Вони зазначили, що Макрон сховав годинник під час розмови про людей із мінімальним доходом.

«Коли він розмовляє, то обережно знімає під столом свій красивий розкішний годинник. Саме в той момент, коли каже, що робітники з мінімальною заробітною платою ніколи не мали такої купівельної спроможності. Це реальна картина всієї цієї розмови… Ця людина — фарс», — обурилася у віцепрезидентка партії «Нескорена Франція» (La France insoumise, LFI) Клеманс Гетте.

Після хвилі невдоволення адміністрації президента Франції довелося виправдатися. У коментарі L’Indépendant там повідомили, що Макрон зняв годинник, бо аксесуар бився об стіл і цокав.

Також у Єлисейському палаці прокоментували його вартість, зазначивши, що це годинник Bell&Ross BRV192.

На сайті виробника він коштує приблизно 2,4 тис. євро, але той, що Макрона, оздоблений гербом президента Франції і не новий — його він уже демонстрував публіці, зокрема, під час фіналу Чемпіонату світу з футболу у Катарі 2022 року.

Схожі новини