Передплата 2024 «Добра кухня»

пригожин заявив про квітневий наступ ЗСУ

  • 19.03.2023, 11:15
  • 832

Засновник приватної військової компанії «Вагнер» євген пригожин заявив про наступ українських військових на п’яти напрямках у квітні цього року

євген пригожин. Фото із мережі
євген пригожин. Фото із мережі

Як передають аналітики, в інтерв'ю російському медіа «РИА ФАН» пригожин заявив про майбутній контрнаступ ЗСУ у квітні, який відбудеться на п’яти напрямках: поблизу Кремінної, в районі Бахмута, Донецькій, Запорізькій областях та в російській Бєлгородській області.

Згідно із висновками аналітиків, власник «Вагнер» може намагатися створити такі інформаційні умови, щоб пояснити дії найманців у кульмінації боїв у Бахмуті.

Окрім того, пригожин додав, що українські воїни готуються завдати контрударів по флангах ПВК «Вагнер» у районі Бахмута, і що «вагнерівці» планують на них відповідати. пригожин також зазначив, що у Бахмуті перебувають щонайменше 19 тисяч українського особового складу. Згідно із даними аналітиків ISW, його мета — виправдати невдалі дії найманців на полі бою.

Відомо, що в Інституті вивчення війни раніше повідомляли, що «вагнерівці» здійснюють атаки на населені пункти на півночі Бахмута, які легше захопити, бо їхня здатність досягати тактичних успіхів у місті поступово зменшується.

Також аналітики стверджують, що анонсування українських контрнаступів означає, що очільник ПВК «Вагнер» розуміє, що російська армія скоро поступиться ініціативою і буде змушена перейти до оборони.

Схожі новини