Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трампу відновили канал на YouTube, який заблокували два роки тому

  • 18.03.2023, 12:45
  • 535

Із каналу експрезидента США Дональда Трампа через понад два роки зняли блокування

Дональд Трамп. Фото із мережі
Дональд Трамп. Фото із мережі

Про це повідомила компанія Alphabet, власниця відеохостингу YouTube.

Тепер Трамп знову може публікувати відео на своєму акаунті в YouTube, який було заблоковано разом із рештою інших соцмереж через заклики до насильства під час штурму Капітолія у січні 2021 року.

«Ми ретельно оцінили постійний ризик насильства у реальному світі, збалансувавши при цьому можливість для виборців почути основних національних кандидатів напередодні виборів», — пояснили в YouTube своє рішення.

Ще у листопаді 2022 року акаунт Трампа розблокували у Twitter, а у лютому про це рішення оголосила компанія Meta, яка володіє Facebook та Instagram. Загалом експрезидент США тепер може охопити 146 мільйонів підписників на тлі майбутніх виборів президента у 2024 році.

Водночас після розблокування акаунтів Трамп поки так і не опублікував через них жодного допису. Замість цього він використовує Truth Social — платформу, яку він заснував наприкінці 2021 року й де у нього майже п’ять мільйонів підписників.

Противники повернення Трампа вказують на його повідомлення на Truth Social як на доказ того, що він все ще становить той самий ризик, який змусив різні соціальні медіа призупинити роботу його акаунтів у 2021 році.

Схожі новини