Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні у Німеччині відбудеться десята зустріч у форматі «Рамштайн»

  • 15.03.2023, 11:15
  • 733

Напередодні цієї зустрічі міністр оборони України Олексій Резніков та голова Пентагону Ллойд Остін мали телефонну розмову щодо основних тем зустрічі

Рамштайн. Фото із мережі
Рамштайн. Фото із мережі

Як повідомляє 5 канал, Остін надав Резнікову оновлену інформацію щодо американської допомоги Україні у безпековій галузі, а український міністр детально розповів про актуальну ситуацію на полі бою в Україні.

Також, як зауважив Резніков, він обговорив з американським колегою позиції Києва і Вашингтона «щодо співпраці та шляху до перемоги». Водночас Остін запевнив, що США підтримуватимуть Україну «стільки, скільки буде потрібно».

Раніше Генштаб ЗСУ оголосив пріоритетні потреби України у галузі оборони, які, ймовірно, можуть стати предметом обговорення на десятому «Рамштайні». Про них йшлося на підготовчому засіданні Контактної групи з питань оборони України на рівні національних директорів з озброєння держав-партнерів у форматі відеотелеконференції.

Зокрема, це:

  • далекобійні системи;
  • засоби інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони (ППО та ПРО).

Ще однією важливою темою, про яку багато йшлося напередодні десятого «Рамштайну», є забезпечення України боєприпасами.

Зокрема, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав уряд Німеччини збільшити постачання Україні артилерійських боєприпасів, які нині є основною потребою для боротьби з російськими окупантами.

Про винищувачі для України Кулеба сказав: «Я не очікую, що постачання винищувачів відбудеться уже незабаром, адже це дуже складне завдання логістично та технічно. Тому ми радимо розпочати навчання українських пілотів на західних літаках вже зараз, щоб, коли буде ухвалене рішення про надання такого озброєння, не витрачати час і багато місяців на навчання».

Схожі новини