Передплата 2024 «Добрий господар»

Для захисників придбали 150 генераторів

  • 14.03.2023, 18:55
  • 882

150 генераторів купив Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа громад» і компанією «Рошен»

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Техніку використають для оснащення мобільних майстерень та пересувних лазень» — розповів Петро Порошенко.

«У військах на такі обладнані вагончики величезний попит. Щоб прискорити виготовлення лазень і майстерень, відкривають ще один виробничий майданчик», — каже Порошенко.

«Зараз ситуація з енергетикою вже не така критична. Але ми разом зі „Справою Громад“ і „Рошеном“ ухвалили рішення і купили генератори у виробника. Ціни — точно конкурентоздатні. Тому що кошти для допомоги армії мають використовуватися найкращим і найефективнішим способом», — пояснив Порошенко.

«150 генераторів будуть встановлені або на банно-пральний комплекс, або на майстерню для відновлення боєздатності наших бригад на фронті», — розповів Петро Порошенко.

«Ми робимо максимум для того, щоб забезпечити і встигнути до контрнаступу. Ми завершили переговори і відкриваємо третій майданчик для виробництва. Бо нинішня швидкість нас не влаштовує», — зазначив п’ятий президент.

Він подякував усім небайдужим українцям, які донатять на ЗСУ. «Це наш з вами внесок в перемогу, у контрнаступ. І це найкращий спосіб використання вашої допомоги», — переконаний Петро Порошенко.

Мобільні лазні - це спільний проєкт Фонду Порошенка та ГО «Справа Громад». Волонтери кажуть: черга за цими комплексами величезна. Щоб прискорити процес, деякі військові підрозділи передають волонтерам порожні контейнери та причепи, а майстри їх обладнують під банно-пральні комплекси.

«Один із наших пріоритетів — берегти високий морально-психологічний стан та вмотивованість бійців. Для цього 5 місяців тому наша команда інженерів з нуля розробила та поставила на потік військові лазневі комплекси. Зараз черга на лазні є вже з величезної кількості бригад, тому ми стараємося якнайшвидше виконати всі потреби війська», — пояснив Петро Порошенко.

Перші мобільні лазні, виготовлені коштом Фонду Порошенка та волонтерами ГО «Справа Громад» отримали бійці легендарної 25-ї бригади, яка відзначилась під час контрнаступу на Харківщині і звільняла Ізюм. Потреба у таких комплексах — до півтори тисячі штук. До кінця року у плані ГО «Справа Громад» зробити не менше 100 таких комплексів. Фонд Порошенка традиційно подвоює суму зібраних волонтерами коштів.

Як відомо, Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» підготували для військових пересувну ремонтну майстерню на базі британської вантажівки DAF.

Волонтери кажуть: критична потреба армії у таких машинках вимірюється у багатьох сотнях: «пересувне СТО, на шасі Leyland DAF, з багатою комплектацією приладів та інструментів — від верстатів до зварювальних напівавтоматів. З усіма мислимими та немислимими ключами та домкратами», — пояснює Юрій Бірюков і додає - ремонт поламаної або підбитої техніки не менш важливий, ніж її постачання.

Схожі новини