Передплата 2024 «Добре здоров’я»

російський режисер хоче зняти під Києвом фільм про дітей із Бахмута

  • 14.03.2023, 19:15
  • 1 311

російський режисер Олександр Молочніков планує знати під Києвом короткометражний фільм про дітей із Бахмута

Олександр Молочніков. Фото із мережі
Олександр Молочніков. Фото із мережі

Він заявив, що його ідею нібито підтримали в ОПУ.

Про це повідомила режисерка Ірина Цілик.

Вона зазначила, що Молочніков з оператором уже в Україні та намагаються зібрати українську команду для зйомок у зруйнованому домі.

«[…] інформація про те, що режисер — росіянин, чомусь переважно приховується від потенційних учасників», — відзначила Цілик.

Зйомки заплановані на 16−18 березня.

Молочніков звернувся до українського художника-постановника Івана Левченка з пропозицією про співпрацю. Той, отримавши сценарій, зробив аудіозапис їхньої розмови.

росіянин заявив, що нібито має підтримку з боку Офісу президента та отримав дозвіл на знімання для себе та оператора. Окрім того, Молочніков стверджує, що має американський паспорт.

У коментарях до допису Цілик у Facebook кінопродюсер Ігор Савиченко зауважив, що Молочніков, найімовірніше, звʼязався з представницею ОП, яка займається іноземними зніманнями, отримав вказівки щодо процедури отримання дозволу та «просто поїхав», розповідаючи усім, що розв’язав усі питання.

Оператор фільму, як зазначив російський режисер, — американець Антуан Вівас, який має подвійне прізвище Вівас-Денісов. Про це розповів Іван Левченко у коментарі «Суспільне Культура».

В оголошеннях про кастинг на фільм Молочнікова та його оператора називали «командою Колумбійського університету» чи «американською командою».

«Тим часом, як українські діти гинуть від терористичних дій росії, режисер-росіянин їде в Україну знімати про це ігровий фільм і залучає до зйомок інших українських дітей, чиї батьки поняття не мають про те, що це за проєкт, і хто його автор», — резюмувала Цілик.

Схожі новини