Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«російська пропаганда добре вміє розкручувати псевдогероїв там, де героїв нема»: українська команда прокоментувала «Оскар» фільму «Навальний»

  • 13.03.2023, 16:45
  • 1 474

Український фільм «Будинок зі скалок» також претендувала на «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм», який отримала стрічка про російського опозиціонера Олексія Навального

Команда фільму "Будинок зі скалок" на церемонії "Оскар". Фото Азад Сафаров
Команда фільму "Будинок зі скалок" на церемонії "Оскар". Фото Азад Сафаров

Відтак творці українського фільму відреагували на нагороду фільму про Олексія Навального.

Заяву опублікував другий режисер і лінійний продюсер української стрічки Азад Сафаров.

«Ми мали виграти не тому, що ми з України, а тому що фільм глибокий, цінний і талановито знятий данським режисером Сімоном Леренгом Вілмонтом і зроблений крутою командою. Але сьогоднішній вечір ще раз довів, що російська пропаганда дуже добре діє і вміє розкручувати псевдогероїв там, де героїв нема. А значить —у нас ще багато роботи. Ми українці, ми не скаржимось. Ми боремось. Переконуємо, доносимо, доводимо інформацію знову і знову поки нас не почують. Навіть якщо почути мають в Голлівуді», — написав він.

Команда на чолі з данським режисером Сімоном Леренгом Вільмонтом, разом із Азадом Сафаровим, а також героїнями фільму, виховательками Маргаритою Миколаївною та Ольгою Вікторівною, пробула у США 10 днів. Протягом цих днів вони показали фільм «Будинок зі скалок» на багатьох майданчиках.

«Нас усюди вітали, підтримували, обіймали і розпитували всі про все про Україну. Американці дійсно дуже і дуже переживають за Україну», — написав Сафаров.

Він пообіцяв, що українці не опустять руки.

«Ми українці, ми не ображаємось. Ми боремось. Ми, як і багато крутих українських режисерів і продюсерів, робитимемо все, щоб в Україні був не лише „Оскар“, а і багато інших нагород. Ми українці, ми не здаємось. Ми боремось далі. Любимо і обіймаємо вас. Дякуємо за вашу підтримку. Чекаємо з нетерпінням повернення додому», — додав Азад Сафаров.

Схожі новини