Передплата 2024 ВЗ

У росії хочуть збільшити призовний вік, — ЗМІ

  • 13.03.2023, 15:45
  • 597

До державної думи рф внесли законопроєкт про збільшення віку строкової служби до 21 року, а верхньої межі призовного віку — до 30 років

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Підготували його голова комітету з оборони Андрій Картаполов та два його заступники Андрій Красов та Юрій Швиткін.

Вони розвивають ініціативу міністра оборони рф сергія шойгу, який запропонував змістити межі призовного віку у росії ще у грудні 2022 року на колегії міністерства, звертаючись до президента рф володимира путіна.

Згідно із законопроєктом, йдеться про підвищення нижньої межі призовного віку до 21 року, а верхньої межі - до 30 років, тобто зміщення на 3 роки віку призовників.

Автори пояснили, що нижня планка підвищується для «гарантованого здобуття громадянами середньої загальної, середньої професійної та вищої освіти». Оскільки це призведе до зменшення кількості потенційних призовників, то верхню межу за віком підвищують «як компенсацію».

Відтак перехідний період до 2026 року. 2024 року призову на військову службу підлягатимуть росіяни віком від 19 до 30 років, 2025 року — від 20 до 30, а 2026-го — від 21 до 30 років.

Водночас законопроект надає можливість повнолітнім молодим людям за бажанням піти до армії до настання призовного віку.

Також відомо, що після ухвалення закону вже видані відтермінування діятимуть до завершення їхнього терміну або до зникнення їхніх підстав.


Джерело: BBC

Схожі новини