Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія стає залежною від ядерної зброї, — розвідка США

  • 09.03.2023, 08:45
  • 686

Після значних втрат конвенційних сил під час повномасштабної війни проти України рф буде більш залежна від неконвенційних військових засобів і, ймовірно, все більше покладатиметься на них у втіленні своїх цілей

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомляє розвідувальна спільнота США у звіті про зовнішні загрози.

«Важкі втрати сухопутних військ і масштабні витрати на високоточні боєприпаси під час конфлікту погіршили наземні і повітряні звичайні можливості Москви і збільшили її залежність від ядерної зброї», — йдеться у документі.

Американська розвідка вважає, що відновлення збройних сил рф триватиме роки, тому вона стане «ще більш залежною від ядерних, кібернетичних і космічних ядерних, кібернетичних і космічних можливостей».

Щодо оцінки ядерного арсеналу рф, у звіті вказано, що він «найбільший і найпотужніший», але «безпека російських ядерних засобів викликає занепокоєння, незважаючи на покращення захисту, контролю та обліку матеріалів на російських ядерних об'єктах з 1990-х років».

«Протягом свого вторгнення в Україну росія продовжувала демонструвати, що вважає свій ядерний потенціал необхідним для підтримання стримування і досягнення своїх цілей у потенційному конфлікті проти США і НАТО», — вважає розвідка США.

Попри виснаження конвенційних військ в Україні, йдеться у звіті, рф досі зберігає здатність розгортати військово-морські сили, бомбардувальну авіацію дальнього радіусу дії і невеликі повітряні і наземні сили загального призначення по всьому світу.

Схожі новини