Передплата 2024 ВЗ

У нас будуть два-три типи винищувачів, — Резніков

  • 03.03.2023, 10:45
  • 797

Захід надасть Україні кілька типів винищувачів, і один із них буде основним літаком для ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото із мережі
Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото із мережі

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

«Я впевнений, що у нас буде два-три типи винищувачів. Буде один основний літак, і це залежатиме від того, який з них кращий для України. Для наших аеродромів, для наших інженерів, для обслуговування», — повідомив міністр оборони.

Він також прокоментував відмову Німеччини надати літаки.

«Я пам’ятаю, що Німеччина не хотіла надсилати танки. Тепер у моїй країні є „Леопарди“, я особисто тестував „Леопард“ із Німеччини», — зауважив він.

Попри все Резніков вважає, що війна може завершитися цьогорічною перемогою.

«Я оптиміст, я бачу ситуацію на полі бою, бачу розвиток підтримки і справді бачу, що є шанс, що ця війна закінчиться нашою перемогою цього року. Я серйозно думаю про це, я багато знаю, і це вселяє в мене оптимізм. Оптиміст — це поінформований реаліст», — переконаний міністр.

Він додав, що «єдиний сценарій на майбутнє - звільнення всіх наших тимчасово окупованих територій. До наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року».

Міністр також розповів про дебати про те, що Україна має погодитися на перемовини із кремлівським диктатором володимиром путіним, і чітко пояснив, що цього ніколи не станеться.

«Мій президент дав зрозуміти, що ми не вестимемо переговори з нинішнім главою кремля. Україна готова на переговори про відшкодування збитків, міжнародний трибунал і відповідальність за воєнні злочини рф, так звану Нюрнберзьку угоду 2», — зазначив він.

Очільник МОУ також зауважив, що не вбачає загрози застосування тактичної ядерної зброї з боку росії.

«Вони отримали чіткий сигнал від Китаю та Індії про ядерну зброю. Це блеф, я знаю росіян. Використання ядерної зброї не дасть їм того, чого вони хочуть», — наголосив він.


Джерело: Bild

Схожі новини