Передплата 2024 ВЗ

Армії рф потрібна оперативна пауза, — італійська розвідка

  • 28.02.2023, 18:45
  • 699

росія намагається використати період вимушеного застою для перезапуску діяльності російського військово-промислового комплексу, на який суттєво впливають західні санкції

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це йдеться у щорічному звіті італійської розвідки.

«Для росіян оперативна пауза необхідна для відновлення і підготовки до тривалої війни. рф намагається використати цей період відносної стагнації для перезапуску діяльності російського військово-промислового комплексу, який, залишаючись значним щодо виробничих потужностей, починає відчувати вплив західних санкцій», — йдеться у звіті.

Також відомо, що у російському суспільстві зменшується кількість тих, хто підтримує війну росії в Україні.

«Хоча значна частина російського населення продовжує підтримувати роботу російського керівництва, завдяки поширенню пропаганди у ЗМІ, є зниження консенсусу в громадських опитуваннях, про що також свідчить кількість людей, які залишають країну», — зауважили в італійській розвідці.

Також спецслужби Італії попереджають, що рф продовжить втручатися у політичну динаміку і процеси ухвалення рішень у країнах НАТО.

«росія вдається ще більше, ніж у минулому, до примусових і маніпулятивних методів, зокрема — кібератак, дезінформації, шантажу і використання міграції й енергетики. Хоча вони приречені, зважаючи на прагнення Заходу знайти альтернативи енергетичній залежності від рф», — зазначають у розвідці.

Тим часом застосування ядерної зброї, вважають у розвідці Італії, є малоймовірним:

«Увага національної розвідки посилена щодо ризиків ескалації, пов’язаних з продовженням конфлікту, зокрема — загрози застосування ядерної зброї, яка на момент підготовки цієї доповіді малоймовірна».

Схожі новини