Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На честь Героя України Тараса Бобанича встановили пам’ятну дошку

На фасаді Львівського державного університету внутрішніх справ, що на вулиці Городоцькій, відкрили меморіальну дошку на честь Героя України, командира другого батальйону ДУК «Правий сектор» Тараса Бобанича

Фото ЛОР
Фото ЛОР

Уродженець Трускавця Тарас Бобанич (фронтовий позивний — Хаммер) загинув 8 квітня 2022 року в бою проти російських військ під час виконання бойового завдання біля села Вірнопілля (Харківська область), прикривши собою побратимів. На його честь у місті Лева названо вулицю (колишня Короленка).

Пам’ятну таблицю встановили на фасаді університету, де навчався Тарас Бобанич. 2011 року він закінчив тут юридичний факультет — здобув фах за спеціальністю «Правознавство». Працював правником у юридичній компанії, мав політичні амбіції — балотувався до Верховної Ради.

Ректор Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України Роман Благута під час відкриття дошки наголосив: «Доки Герой є у нашій пам’яті, доки ми шануємо його — він живий. Як свідомий громадянин і фахівець у галузі права, Тарас Бобанич вирішив захищати територіальну цілісність і незалежність України. Він активно займався патріотичним вихованням молоді, був лідером для побратимів».

Схожі новини