Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ми «нищили російську агентуру» з 2020 року, — Данілов

  • 25.02.2023, 11:45
  • 687

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив про підготовку українського суспільства до війни з рф і нищення «російської агентури» та пропаганди з 2020 року

Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото із мережі
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото із мережі

«Війна розпочалася, коли путін вдерся на український Кримський півострів. І, на превеликий жаль, на той час відсічі з боку України вони не отримали і пішли далі», — зазначив секретар РНБО.

«Перші дзвіночки почалися 30 жовтня 2021 року… З 2020 року, ми нищили тут російську агентуру і прибирали роль російських медіа, які називалися медіа, а насправді були пропагандою. Ми готували країну до війни. Я навіть знаю час, коли ми вважали, що ми зробили велику роботу… щоб наше суспільство було готове до війни. Воно було єдине. І коли настав час 24 лютого, я свідомий того, що відбувалося в кожному місті нашої країни», — пояснив він.

Також Данілов повідомив про «декілька сценаріїв» щодо початку війни.

«Після вторгнення ми отримали трофейну карту псковських десантників одної з частин, яка безпосередньо мала заходити по маршруту на цій мапі, і там були дати, коли видавали мапи» — розповів він.

«По цих мапах ми зрозуміли, що вона мала бути видана 20 числа. Там була дата „20.02“. Такі мапи видаються за день до початку війни, до активних бойових дій. Це було перекресленою. І потім була друга дата — 22 лютого», — додав секретар РНБО.

Схожі новини